Kulttuurissamme on kaksi pääjuhlaa Eid Al- Fitr (Ramadanin päätösjuhla) sekä Eid Al-Adha (pyhiinvaelluksen päättymisen jälkeen).

Hyvin pian juhlimme Eid Al-Adhaa. Juhlan ajankohta on islamilaisen kalenterin Dhul Hijjah-kuukauden 10.päivänä, joka on Mekan pyhiinvaellusmatkan, Hajjin, jälkeen.

Päivä alkaa Eid-rukouksella ja kaikki kokoontuvat samaan paikkaan toivottaen toisilleen siunattua Eidiä. Jokainen saapuu paikalle juhlallisiin vaatteisiin pukeutuneena, lapsille jaetaan pieniä lahjoja, ja siellä maksetaan almuja. Juhliminen yleensä tapahtuu perheiden, sukulaisten sekä tuttavien kesken. Perheet syövät juhla-aterian ja nauttivat samalla yhdessäolosta. Tärkeintä on kuitenkin unohtaa muille kantamat kaunat ja uudistaa suhteet muihin ihmisiin.

Pidämme tärkeänä, että musliminuoren identiteetti vahvistuu sekä hän omaa samalla kirjavan kulttuuritaustan suomalaisena muslimina. Nuorten Muslimien Foorumi järjestää vuosittain nuorille Eid-juhlan, joka yleensä järjestetään Komeetassa, mutta viime Eid pidettiin ensimmäistä kertaa Kupittaan urheilupuistossa. Lapset ja aikuiset saivat nauttia toistensa seurasta sekä erilaisista aktiviteeteistä.

Nuorten Muslimien Foorumi toivottaa mukavaa Eidin odotusta!