Meidän ramadan

Ramadan kuukausi on tullut päätökseen, joten on hyvä aika ottaa pieni katsaus taaksepäin ja palata Ramadanin tunnelmiin NMF:n silmin. Ramadanin aikana muslimit paastoavat eli pidättäytyvät ruuasta, mutta siinä on kyse paljon muustakin ja moni kokeekin paaston ajan hyvin yhteisölliseksi ajaksi.

Myös Nuorten muslimien foorumi on pitänyt yllä tätä yhteisöllisyyttä. Ramadanin aikana NMF järjesti ”Ramadan kokoaa meidät” -tapahtumat niin Helsingissä kuin Turussa.

Helsinki

Koraanin kuukautena teemaan sopivasti Helsingin tapahtuman keskiössä oli Koraanikilpailu. Kilpailu ja koko tapahtuma saivat hyvää palautetta ja vieraiden tyytyväisyys näkyi hymyinä tapahtuman alusta loppuun asti. Koraanikilpailu on kerännyt huomiota myös ulkopuolisilta tahoilta. Kilpailu esiintyi mm. Turkin uutisissa yhteistyö kumppanimme Turkish airlines kautta. Kilpailu tullaan varmasti näkemään myös tulevina vuosina, ehkä jopa suurempana…

Turku

Turun tapahtumassa ohjelma koostui erilaisista puheista ja mukana oli myös viihdeohjelmia kuten tietovisa ja yhteisiä nasheed hetkiä. Tapahtuman teemana oli yhteisöllisyys, mikä vahvasti näkyi puheiden aiheissa. Kuulimme esimerkiksi Abdullahi Sultanilta vaikuttamisesta yhteiskunnassa ja Femyson puhe käsitteli musliminuorten yhteisöllisyyttä Euroopassa.

Vapaaehtoiset

Tapahtumat kruunasivat yhteinen iftar, jota Helsingissä vietti yhdessä yli 100 vierasta ja Turussa jopa 300. Nämäkään tapahtumat eivät olisi mitään ilman NMF:n vapaaehtoisia, joita oli kymmeniä mukana järjestämässä tapahtumia. Vapaaehtoisetkin kokivat tapahtumien järjestämisen todella mielekkääksi, eikä paastokaan tehnyt siitä haastavaa, saimmehan vapaaehtoisina olla jakamassa hyvää mieltä paaston aikana.

Kommentoi